ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΩΝ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017


Ένας κλασσικός μύθος  που πλέον είναι πραγματικότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων είναι ότι το δώρο Χριστουγέννων έχει καταργηθεί. Στην πράξη οι εργοδότες έχουν αποφασίσει πως δεν θα το χορηγούν στους δικαιούχους γιατί δήθεν ζορίζονται, ενώ τα κέρδη ρέουν με το τσουβάλι .Αυτός ο μύθος είναι ένα μεγάλο φιάσκο των εργοδοτών για να κερδίζουν παραπάνω πάνω στις δίκες μας πλάτες και τον δικό μας μόχθο καθημερινά.
Δουλεύουμε στον πλέον πληβειακό κλάδο την ελληνικής οικονομίας από άποψη μισθοδοσίας και σχέσεων εργασίας. Είμαστε ο υποδοχέας κάθε αντεργατικού νόμου και οι πρώτοι οι όποιοι είδαν τα πορτοφόλια τους να γίνονται ελαφρύτερα άλλα την κούραση τους να κτυπάει κόκκινο. Όχι μόνο γιατί η εργοδοσία θέλει να κερδοφορήσει παραπάνω αλλά γιατί γενικά η αστική τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο θέλουν να καταπιέσουν την εργατική τάξη σε σημείο ασφυκτικό , σε σημείο που τα 360 και το 10ωρο θα μοιάζουν όνειρο. Οπού κάθε διεκδίκηση για υπερωρία υπεραργία δώρο Χριστουγέννων επίδομα άδειας και άλλα πολλά κεκτημένα του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος θα γίνουν φαντασίωση στο θυμικό κάποιων ρομαντικών εργαζομένων
Δεν είμαστε ρομαντικοί και δεν διεκδικούμε φαντασιώσεις. Στον ιδιωτικό τομέα το δώρο Χριστουγέννων δεν έχει καταργηθεί και είναι πολύ εύκολο να υπολογιστεί από τον κάθε εργαζόμενο. Καταβάλλεται σε όσους δουλεύουν από 1η Μαΐου έως και 31η Δεκεμβρίου. Για όσους εργαζόμενους είναι στον ίδιο εργοδότη όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα το δώρο ανέρχεται σε έναν ολόκληρο. Σε όσους όμως δεν δουλεύουν συνεχόμενα άλλα εκ περιτροπής είτε λόγο απόλυσης είτε λόγο παραίτησης το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής : 2 ημερομίσθια για κάθε 19 εργάσιμες για όσο καιρό εργαζόταν στον κάθε εργοδότη.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ